Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна За фестивалот Видео Литера

Видео Литера

Целта на фестивалот е да ги презентира најдобрите дела од домашната и светската литература за деца и илустрација. Ќе учествуваат домашни и странски илустратори и издавачки куќи.

Програмата на Меѓународниот фестивал на детска литература и илустрација “Литера” ќе опфати повеќе активности чија главна цел е подигање на свеста за важноста на литератирата за деца и илустрацијата за развојот на современо и квалитетно општество, улогата на литература во интелектуалниот и емотивниот развој на најмладите.

Светот е поубав во боја

Litera 2020 Opening Ceremony

Litera Team

Светот е поубав во боја

Litera 2020 Opening Ceremony

Litera Team