Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна Биди дел од Литера

Биди дел од Литера

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ ги подржува авторите, илустраторите, издавчите, но и сите од книжевната индустрија, чија цел е квалитетната книга за деца да стигне до што повеќе читатели.

Како да учествувам

Ако си автор кој пишува за деца или пак илустратор кој работи во сферата на литературата и илустрацијата за деца, „Литера“ е вистинското место за тебе.

Повеќе

Пријави издавачка куќа

Место за пријавување на вашите изданија за деца и млади. „Литера“ со голема посветеност ја следи домашната годишна продукција на книгите за деца и млади.

Повеќе

Волонтирај на Литера

На малиот, а голем тим на Литера секогаш му е потребен човек повеќе. Волонтерите се добредојдени. Доколку сакаш да волонтираш на Литера, пополни ја пријавата.

Повеќе