Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна Биди дел од Литера Волонтирај на Литера

Волонтирај на Литера

Тимот на фестивалот го сочинуваат десетина професионалци од различни области, поделени во четири групи: Тим за административни работи, Тим за односи со јавност, Креативен тим и Тим за организација на изложби и настани. За време на фестивалот Литера дополнително ангажира сценограф и продуцент. Визуелната комуникација за настанот ја извршува тимот од дизајнери на Ефектива. За менторските работилници за време на фестивалот, во просек учествуваат повеќе од 30 професионалци.

На малиот, а голем тим на Литера секогаш му е потребен човек повеќе. Волонтерите се добредојдени. Доколку сакаш да волонтираш на Литера, пополни ја пријавата.

Кога

од 23 мај до 27 мај

Каде

Музеј на Град Скопје


Апликација