Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЛУСТРАЦИЈА СО ДОМИНИК ВУКОВИЌ ОД ХРВАТСКА

Категории

РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЛУСТРАЦИЈА СО ДОМИНИК ВУКОВИЌ ОД ХРВАТСКА

Дата: 17th мај, 2023

Категорија: Uncategorized

Од врвен илустратор во регионот научете ги тајните на професионалната илустрација.
Доминик Вуковиќ е еден од екслузивните гости на 5. издание на Меѓународниот фестивал на литература и илустрација за деца „Литера 2023“. Тој ќе одржи дводневна работилница за професионални илустратори на 25 и 26 мај во Музејот на град Скопје.
Искориститете ја ретката можност од прва рака да учите од најдобрите! Работилниците на Вујовиќ се насловени „Цртам како што мислам“. Тој ќе зборува за цртежот и илустрацијата како јазик во ликовниот медиум. Работилниците се наменети за студенти и професионални илустратори.
Доминик Вуковиќ е роден во Загреб, во 1990 година. Завршил Академија за ликовни
уметности во класата на Свјетлан Јунаковиќ во 2015 година. Тој е илустратор, графичар
и сликар, а од 2019 година работи како надворешен соработник на академијата во
Загреб, на графичкиот отсек.

Место: Музеј на град Скопје
Време: 11 часот
Автор: Доминик Вуковиќ – Хрватска
Локација: Креативен корнер
Времетрање: 120 минути

Пријавете се на линкот: https://forms.gle/CpSMKtNQaMeVpBtF7

Побрзајте, местата се ограничени!