Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна

Мастерклас со Свјетлан Јунаковиќ

Литера организираше он-лајн мастер клас со познатиот хрватски илустратор и скулптор со светско
реноме Свјетлан Јунаковиќ. Јунаковиќ е професор на академиите за применета уметност во Хрватска и
Италија и важи за еден од најнаградуваните илустратори во Европа.
„Сакам да ги охрабрам македонските илустратори да напредуваат во оваа многу убава, но и тешка работа“
–вели Јунаковиќ во интервјуто за umno.mk