Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна Креативна работилница за деца со Доротеј Нешовски

Категории

Креативна работилница за деца со Доротеј Нешовски

Дата: 19th мај, 2023

Категорија: Uncategorized

Креативна работилница за деца
24 МАЈ, Среда
Почеток: 11 часот
„Свет со љубов“ е насловот на креативна работилница за деца која ликовниот уметник и едукатор Доротеј Нешовски ќе ја одржи во Музејот на град Скопје.
Работилницата е наменета за деца и се одржува во рамките на 5. издание на Меѓународниот фестивал на литература и илустрација за деца „Литера 2023“.

Ако некое име во последнве години се поврзува со работа со деца на полето на ликовната уметност, тоа е името на Доротеј! Внесете го вашето дете во светот на радоста, магијата, во светот на боите каде дури ни небото не е граница.