Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна Илустрација Литера галерија Стоилчо Георгиевски – Цоне

Стоилчо Георгиевски – Цоне

Стоилчо Георгиевски – Цоне е роден во 1951 година. Во 1973 година завршил во Училиштето за применета уметност во Скопје. Како автор, неговите илустрации се дел од голем број книги, учебници, весници и списанија за деца.