Изберете јазик:

Се наоѓате во:

Почетна Илустрација Илустратори учесници 2019 Михајло Димитриески

Михајло Димитриески

Михајло Димитриевски, познат под псевдонимот „Тхе Мичо“ е еден од најпознатите и најактивни современи македонски илустратори и стрип цртачи. Роден е во Битола во 1978 година. Димитриевски има илустрирано десетици друштвени игри и има работено на книгата на DarkoHorse – Sakai Project на која се застапени и дела на дел од најдобрите светски стрип илустратори (Мињола, Деј Гибонс, Френк Џо, Џек Дејвис, Гуарнидо, Корбен, Паоло Ривера). „Тхе Мичо“ живее и работи во родниот град и е колекционер на играчки и на стрипови.