Маја Биондиќ

Маја Биондиќ е родена во Риека во 1991 година. Љубовта кон цртањето и ликовната уметност ја стекнала уште во детството. Студира Илустрација на Академијата за уметност и култура во Осиек, каде во 2018 година ја доби наградата за извонредност. Има учествувано на голем број изложби и работилници во Хрватска, Словенија, Италија и Австрија. Во моментот креира илустрации за издавачката куќа Ljevak.