Михајло Димитриевски

Home > Учесници > Михајло Димитриевски

Михајло Димитриевски, познат под псевдонимот „Тхе Мичо“
е еден од најпознатите и најактивни современи македонски
илустратори и стрип цртачи. Роден е во Битола во 1978
година. Димитриевски има илустрирано десетици друштвени
игри и има работено на книгата на DarkoHorse – Sakai Project
на која се застапени и дела на дел од најдобрите светски
стрип илустратори (Мињола, Деј Гибонс, Френк Џо, Џек Дејвис,
Гуарнидо, Корбен, Паоло Ривера). „Тхе Мичо“ живее и работи во
родниот град и е колекционер на играчки и на стрипови.