Ване Костуранов

Home > Учесници > Ване Костуранов

Ване Костуранов е роден во 1979 година во Струмица. Уште во
детството повеќе сакал да се изразува со цртежи и слики отколку со
зборови. Неговата најголема желба – никогаш да не порасне, реши
да си ја оствари сам, употребувајќи ги сликарството и илустрацијата
како жива ограда од светот на возрасните. Својот светоглед го има
споделено на повеќе изложби во земјата и во странство.
Неговата прва сликовница „Ѕвездено дете“ доби награда за
најдобро ликовно-графички уредено издание на Саемот на книга

  1. „Девојче и мече“ е негова втора сликовница за деца и возрасни.